KAKO SMO POBEDILI SAMI SEBE

Nedelja 27.mart 2016.godine. Budim se pospan i umoran u 5.30 sa namerom da doručkujem i krenem na svoj prvi ovogodišnji polumaraton. Napolju je mrak, pada nenajavljena kiša i duva jak vetar. Neko bi rekao da ništa ne ide po planu, ali nije tako. Glasni i jaki otkucaji srca nagoveštavaju da će danas biti poseban dan za mene.

Sa svojom već standardnom i uigranom trkačkom ekipom krećemo put Kruševca. Danas je Prvi Kruševački polumaraton i moj prvi polumaraton ove godine. Osećam pozitivnu tremu i uzbuđenje u isto vreme. Uželeo sam se takmičenja i trka i  jedva čekam da stignemo i da čujem zvuk za početak trke.

Atmosfera na startu je na granici usijanja. Pozdravljamo se sa već znanim ljudima koje smo upoznali na trkama od prošle godine. Jedni drugima poželesmo puno sreće i hrabrosti i okrenusmo se ka visokoj bisti posvećenoj kosovskim junacima da još jednom uputimo sami sebi poneku motivacionu rečenicu pre nego što počne borba!!!

Krenuli smo! Na početku kao i uvek ogromna gužva. Pokušavaš da održiš svoj ritam, a da istovremeno slučajno ne oboriš, načepiš ili gurneš nekoga.

Staza je bila fenomenalno organizovana. Četiri kruga u dužini od 5250m kroz uži centar grada. Dovoljno stanica za okrepljenje sa vodom i limunom, da ne pominjem mali trubački orkestar, na jednom delu staze, koji nije prestajao da svira tokom cele trke.

Nakon upoznavanja staze tokom prvog kruga, osetio sam unutrašnju snagu i spremnost da postavim svoj novi lični rekord. Već tada sam znao da je ovo taj dan!!!

Ulazeći kroz cilj, pogledao sam na sat. Vreme 1h 36 min 9sek.

To je bilo to! Još jedna pobeda, još jedan dokaz da je sve moguće, još jedan podstrek za trke koje tek predstoje.

Brz povratak nazad da dočekam ostatak ekipe. Jedan po jedan prolaze kroz cilj. Po osmesima na njihovim licima znao sam da su i oni postavili nove lične rekorde. Da li je dan mogao biti bolji?!

Ako se po jutru dan poznaje, ova godina će biti izuzetno uspešna. Jedva čekam sledeći izlazak na stazu.

Do sledećeg trčanja!

SPORTSKI POZDRAV-ŽIVI ZDRAVO!

Vaš trener, Igor Kovačević.

Živi zdravo saveti