BRZ I ZDRAV HLEB
Hleb je neizostavni sastojak naše trpeze ali nije uvek dobar izbor. Problem sa kupovnim hlebom je taj što sadrži ogromne količine belog brašna, šećera i soli, da ne Spominjemo dodatke kao što su veštačke boje, aditivi i konzervansi. Upravo taj hleb je jedan od razloga zašto imamo onih par kilograma „viška“ u predelu stomaka, butina itd.
Da li postoji hleb koji će zadovoljiti naše potrebe za unosom žitarica, zasititi nas, a ujedno da bude i ukusan i zdrav?!
Recept:
Sastojci: pola kesice praška za pecivo, kašičica sode bikarbone, kašičica morske soli, voda, ulje (od koštica grožđa, maslinovo za pečenje ili rastopljena svinjska mast), po 200gr brašna (ovseno, ražano, heljdino), semenke (sirovi suncokret, sirova golica, mleveni lan, kim..)
Priprema: suve sastojke promešati u posudi, zatim dodati ulje ili rastopljenu svinjsku mast. Promešati, a zatim dodavati vodu dok se ne dobije baš gusta smesa. Kašikom stavljati testo u modlice i posuti susamom. Peći oko 30 min u već zagrejanoj rerni na 200°C.
PRIJATNO!
Vaš trener, Igor Kovačević.