Zdravi hlebcici
Potrebni sastojci:
-kasika masti ili putera (kokosovog ulja ili maslinovog ukoliko se posti)
-kasicica himalajske soli
-200 gr razanog brasna
-100 gr heljdinog brasna
-100 gr ovsenog brasna
-4dl vode
-kasicica sode bikarbone
-pola limuna
-mleveni lan, sirova golica i suncokret, susam.
Priprema:
U posudu staviti sve sastojke osim sode i limuna i sve promešati. Dodavati vodu dok se ne dobije odgovarajuca smesa kao gust jogurt. Zatim staviti kašičicu sode bikarbone i naliti je limunovim sokom. Kada počne da peni zamešajte još jednom sve zajedno.
Možete da zamesite uveče pa da smesa fermentiše do ujutru, ali ukoliko žurite možete i odmah da nalivate i pečete.
Naliti u modlice za pecenje i posuti susamom i semenkama odozgo..
Peci 45 min na 200 stepeni ili ukoliko se pravi sa maslinovim uljem 60 min na 180 stepeni.
PRIJATNO!
Vaš trener, Igor Kovačević.